image
Sursa foto: jurnal.md

Droguri de contrabandă de pe peste un milion de lei, ticsite în „TIR”-uri și aduse în RM, unde erau vândute pe piața neagră

Patru persoane cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, locuitori ai orașelor Chișinău și Ialoveni și care activau ca şoferi de „TIR”-uri, introduceau în Republica Moldova droguri în cantităţi deosebit de mari și le comercializau pe piața neagră. Grupul a fost deconspirat în urma infiltrării unui investigator sub acoperire și a unei operațiuni a Direcţiei investigaţii „Centru” a INI în comun cu Direcţia generală urmărire penală a IGP şi procurorii PCCOCS.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului aduceau drogurile din țările europene și ulterior le comercializau pe teritoriul țării.

După câteva luni de investigații, au fost efectuate percheziţii la domiciliile şi mijloacele de transport ale bărbaţilor, în rezultatul cărora au fost depistate şi ridicate: droguri sub formă de pastile „Ecstasy” în număr de aproximativ 3000 de pastile și mijloace bănești în sumă de 22 000 lei și 1300 euro, care se presupune că ar fi provenit din activitatea criminală, dar și cântare electronice și alte utilaje destinate comercializării și distribuirii drogurilor.

Drogurile confiscate puteau fi vândute pe piața neagră la preț de aproximativ un milion de lei.

Pe parcursul lunii decembrie, doi figuranți au fost reținuți, la acest moment aceștia având calitatea de învinuiți în cadrul unei cauze penale pornite în baza elementelor infracţiunii prevăzute de art. 217/1 Cod Penal, ”Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Organizatorul schemei infracționale este cercetat în stare de arest, un alt figurant – sub control judiciar și două persoane sunt cercetate în stare de libertate, în calitate de bănuiți.

Astăzi, la Curtea de Apel Chișinău va avea loc ședința de judecată în cadrul căreia urmează a fi examinat recursul avocatului privind înlocuirea măsurii de arest.

Potrivit legii penale, persoanele vinovate riscă până la 15 ani privațiune de libertate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: