Actualitate

Lupta anti-covid în R. Moldova / O femeie a fost surprinsă cum este testată la COVID-19, afară, în ploaie

În imaginile postate de primăria localităţii se vede cum femeia s-a apropiat de fereastră, iar asistentul medical îi preia proba din cavitatea nazală.

"Ceea ce vedem pe imaginile plasate mai jos, nu sunt altceva, decât o autosezizare a Primăriei la o situație ridicolă și regretabilă. În timp când un cetățean este consultat sub stropi de ploaie la fereastră, o pisică se află în interiorul încaperii Centrului de Sănătate Cricova. Poate e necesar să protejăm și animalele, dar nu cred că ar fi net superioare cetățeanului bolnav", au comentat reprezentanţii primăriei.

Potrivit acestora, problema în cauză a fost abordată de mai multe ori în cadrul ședințelor Consiliului orășenesc Cricova, la fel şi despre faptul că pacienţii sunt consultați în afară instituției, fiind nevoiți să accepte toate capriciile naturii, spre deosebire de alte instituții de același profil, că șeful Centrului de Sănătate conduce instituția de la distanță de teamă infecției cu COVID-19, că medicii de familie sunt nevoiți să activeze în condiții neadecvate situației etc.

Reprezentanţii primăriei dau vina pe consilierii orăşeneşti, care nu doresc să ia măsuri.

"Regretabil, că la acele propuneri parvenite din partea Primăriei or. Cricova de a fi luate măsurile de rigoare o parte din consilierii Consiliului orășenesc Cricova, care sunt chemați să rezolve inclusiv problemele de ocrotire a sănătății s-au orientat prompt după principiul tolerării de mai departe a situației, cât și „ce calități nu ar avea șeful, dar să fie de-al nostru”, de parcă cetățenii trebuie împărțiți în ai voștri și ai noștri.

De mai multe ori Primăria or. Cricova a venit cu propuneri de remaniere a situației, inclusiv de a numi în funcția de șef-interimar al Centrului de Sănătate medicul de familie, dna Rodica Clapon", se mai arată în mesajul postat pe site-ul Primăriei oraşului Cricova.

Subiectul dat a intrat şi în centrul autoriăţilor centrale. În cadrul şedinţei primăriei Chişinău, şefa direcţiei Sănătate şi Asistenţă Socială, Tatiana Bucearschi a menţionat că reprezentanţii direcţiei şi ai Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică vor merge astăzi în inspecţie la Centrul de Sănătate Cricova.

publika.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *