Miliardarii lumii continuă să se îmbogățească în pandemie. Averea lor a ajuns la o sumă colosală

Bogații lumii au acum și mai mulți bani. Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a câştigat în pademie 76,9 miliarde de dolari și a ajuns la o avere de aproape 190 de miliarde de dolari. Elon Musk, patronul Tesla și SpaceX, a câștigat în 2020 și mai mult, respectiv aproape 140 de miliarde de dolari.

Foto: forbes.cz

Și pentru că în pandemie, munca, întâlnirile și cursurile online au explodat, Eric Yuan, fondatorul Zoom, a urcat și el la o avere colosală, aproximativ 15 miliarde de dolari, scrie digi24.ro.

„Criza pandemică a schimbat complet aproape tot. O mulţime de utilizatori noi din întreaga lume. Este folosit de şcoli pentru cursuri, pentru orele de dans, folosit la Emmy Award, la show-uri, precum Saturday Night Live”, a declarat Eric Yuan, fondatorul Zoom.

„Am construit în peste 20 de ani 840 miliarde de dolari, avere pentru alţi oameni. Cred puternic în capacitatea capitalismului şi a pieţelor libere de a rezolva multe din problemele lumii”, a spus și Jeff Bezos.

Averile celor mai avuți 500 de oameni din întreaga lume au crescut cu 31% în pandemie și au ajuns la colosala sumă de 7.600 de miliarde de dolari.


Pub