Tesla, la distanță de câteva unități de a-și atinge ținta de 500 mii automobile livrate în 2020

Anul 2020 va rămâne în istoria industriei auto ca unul dintre cele mai dificile, constructorii fiind în plin proces de tranziţie de la sistemele de propulsie clasice la cele electrificate, cu investiţii majore, suferind şi pierderi majore din cauza pandemiei de coronavirus, cu stopări forţate de producţie şi scăderi la nivel de vânzări. Dar cel puţin pentru Tesla anul trecut a fost unul deosebit de fructuos, informează PiataAuto.md.

Foto: PiataAuto.md

Principalele generatoare de vânzări pentru constructorul american au fost electromobilele Model 3 şi Model Y, cele mai accesibile din gamă. Ele au şi fost miza principală Tesla în ţinta lor de 500,000 electromobile comercializate într-un singur an, iar americanii au fost la doar câteva unități distanță de a atinge această bornă, rezultatul final fiind de 499,550 unităţi livrate. Producţia totală a depăşit, însă, această ţintă, numărul total de electromobile produse fiind de 509,737 unităţi.

Astfel, comparativ cu anul 2019 Tesla a înregistrat o creştere a vânzărilor cu circa 36% în 2020, sau cu aproximativ 132,000 electromobile mai mult. Din numărul total de maşini vândute, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de Model 3 şi Model Y, care în tandem au obţinut un număr total de peste 450 mii unităţi produse.


Pub