Situația de la Cricova, în vizorul Centrului de Sănătate publică. Ceban: Nu ține de noi, dar vă rog să intervenim. Poate omul e după sărbători

Situația creată la Cricova, unde pacienții sunt consultați, în plină iarnă, la geamul instituției medicale, a ajuns subiect de discuție la ședința Primăriei capitalei. Asta după ce subiectul a fost abordat de UNIMEDIA. Deși instituția din Cricova nu se subordonează autorităților municipale, Direcția pentru Sănătate va interveni astăzi, împreună cu Centrul de Sănătate publică, pentru a soluționa problema.

Foto: FB

„Am văzut în mass-media ce se întâmplă la Cricova. Este inadmisibil. Nu este în subordinea noastră această instituție, dar vă rog, dacă putem să ajutăm cu ceva, să venim cu partea de metodologie și asistență, dacă omul de acolo nu înțelege că trebuie să aibă față de oameni o atitudine omenească. Poate omul e după sărbători”, a declarat Ion Ceban, primarul capitalei.

„Situația e încă dinainte de sărbători. Împreună cu Centrul de Sănătate Publică se va interveni astăzi”, a declarat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

Primăria de la Cricova a publicat imagini, potrivit cărora oamenii, suspectați de Covid-19 din localitate, sunt consultați la geamul instituției medicale, prin ploaie și frig.

UNIMEDIA a abordat ieri subiectul, iar instituția medicală de la Cricova încă nu a comentat această situație.


Pub