Pretorii, „puși la zid” din cauza gheretelor ilegale: Aveți fix o săptămână să remediați situația sau ne dezicem de voi

Administrația municipiului Chișinău va evacua până la data de 10 ianuarie gheretele care nu au documente valabile de amplasare. Despre aceasta s-a discutat astăzi în cadrul ședinței Primăriei.

Foto: UNIMEDIA

„Noi avem amplasate gherete, care comercializează cafea, băuturi răcoritoare, înghețată, pe locuri care nu au fost aprobate de consiliul municipal. Atunci când s-a prezentat schemele de amplasare, numărul acestora a fost redus. Respectiv, consiliul municipal a aprobat un număr de amplasamente mai mic decât cel din ziua de astăzi”, a declarat Inga Ionesii.

Gheretele care sunt amplasate pe acele locuri pentru care nu au fost prezentate scheme de amplasare, urmează să fie evacuate. Însă aceste locuri nu vor fi puse la licitație.

Primarul general, Ion Ceban, a cerut ca până la sfârșitul acestei săptămâni gheretele, care nu au documente valabile de amplasare, să fie evacuate. „Dacă nu se remediază situația până la sfârșitul săptămânii, atunci o să ne dezicem de pretori. Rămân doar gheretele care au fost adjudecate la primele două licitații și pentru care s-au plătit bani”, a declarat Ceban.

Potrivit Ingăi Ionesii, pentru prima licitație, din 15 loturi care au fost expuse la licitație: patru loturi au fost retrase, pentru că două loturi nu au fost prezentate solicitării, și două loturi au fost excluse, pentru că a fost doar câte o solicitare, și doi agenți economici au renunțat.

Respectiv, la moment sunt două loturi pentru care s-a achitat de către agenții economici și este suma de opt milioane de lei. Toți dintre ei au achitat câte 50%. Suma pentru cea de a doua licitație este 6 milioane de lei.

De asemenea, în cadrul ședinței din 4 ianuarie 2021, reprezentanții primăriei au anunțat că următoarea licitație pentru obținerea documentelor de amplasare a gheretelor va fi organizată în luna ianuarie, ar până la data de 6 ianuarie administrația municipală așteaptă ofertele. Municipalitatea va scoate la licitație locuri de amplasare a chioșurilor în Parcul Valea Morilor, Parcul Alunelul, Parcul Afgan, scuarul Bucuriei.


Pub