Câte încălcări au fost înregistrate în primele zile ale anului 2021, în trafic

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, în perioada 31 decembrie – 4 ianuarie curent, au fost înregistrate circa 1880 de încălcări ale șoferilor.

Foto: UNIMEDIA

Dintre aceștia, aproximativ 900 de șoferi au depășit limita de viteză, 72 se aflau în stare de ebrietate la volan, iar 250 de șoferi au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor.

Alții 184 de conducători auto au primit procese-verbale, deoarece nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere, iar pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță, au fost sancționați 38 de șoferi.

Inspectorii INSP au intervenit de urgență în 228 de solicitări parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112.

Pentru că ne aflăm în perioada sărbătorilor, angajații INSP recomandă șoferilor să nu urce la volan dacă au consumat alcool. Alcoolemia poate crește timp de până la 3 ore după ce conducătorul auto a consumat ultima băutură.


Pub