Ce este apa termală și de ce aveți nevoie de ea

Vă explicăm de ce geanta fiecărei femei ar trebui să conțină o apă termală mai ales în perioada caldă, iar pentru iubitorii de aromaterapie selectăm opțiuni „florale” răcoritoare, mai ales că pe piață găsim diferite produse de la diferiți producători cum ar Avene sau Vichy.

Ce este apa termală?

Apele termale se numesc ape cu un conținut ridicat de săruri minerale, provenite din surse naturale. De regulă, astfel de ape sunt calde (peste 40 de grade) și sunt considerate mai curate decât apele arteziene și chiar minerale, deoarece izvoarele lor sunt situate la o adâncime considerabilă (cu cât sursa este mai profundă, cu atât este mai mare concentrația de minerale în apa termală). Apele termale diferă de apele minerale printr-o adâncime mai mare  și o mineralizare mai mare.

Metodele de aplicare diferă, de asemenea: apele minerale sunt utilizate intern (pentru tratamentul bolilor gastroenterologice, cardiologice și articulare), iar apele termale, deși sunt băute în scopuri medicinale, sunt mai des folosite extern: datorită compoziției lor bogate, sunt capabile să pătrundă în epidermă, exercitând asupra pielii acțiune benefică.

Tipuri!

Apele termale sunt clasificate prin mineralizare: sunt izotonice și hipertonice. Izotonice conțin până la 1 gram pe litru de săruri minerale (aceasta este mai mică decât în ​​pielea noastră). Astfel de ape sunt bune pentru pielea foarte sensibilă și deteriorată (pot să nu aibă niciun efect asupra pielii normale). Dar apele izotonice au o mineralizare similară cu mediul intern al corpului, sunt cele mai versatile și potrivite pentru aproape toată lumea. În ceea ce privește nivelurile minerale, apele termale hipertonice depășesc compoziția „pielii”. Acestea sunt cele mai active și sunt destinate în special persoanelor cu pielea densă și grasă. Astfel de ape sunt bune pentru ameliorarea umflăturilor (de exemplu, după arsuri solare).

Apele termale sunt, de asemenea, împărțite în funcție de sărurile predominante în compoziție: cele mai populare și universale sunt bicarbonatul de sodiu și sulfatul de bicarbonat, există și soiuri cu un conținut ridicat de seleniu, potasiu sau calciu. Apele bogate în sodiu, sulf și zinc sunt bune pentru pielea grasă și densă, dar subțire și sensibilă, se pot ciupi și strânge. Apa pe bază de siliciu întărește și matifiază, iar prezența acestui mineral în compoziție ajută apa termală să fixeze machiajul: datorită legăturilor de hidrogen, moleculele de siliciu formează un fel de „rețea” pe piele, fixând invizibil fondul de ten și pudra.

La ce folosește?

Aproape toate apele termale au un lucru în comun – calmarea și ameliorarea iritațiilor. Mineralele conținute în apa termală sunt capabile să satureze pielea cu oxigen și să-i îmbunătățească procesele metabolice, ceea ce înseamnă uniformizarea tonului și strălucire. Apele termale bogate în seleniu sunt buni antioxidanți, în timp ce apele cu zinc sunt ideale pentru pielea grasă cu probleme. 

Se crede că apa termală este capabilă să hidrateze pielea, cu toate acestea, acest lucru nu este în totalitate adevărat. Apa termală este capabilă să mențină nivelul de hidratare, acest efect este asigurat prin menținerea echilibrului mineral al pielii. Dar este dincolo de puterea ei să vindece pielea foarte deshidratată și să înlocuiască crema. De aceea este necesară o sticlă cu o astfel de „apă vie” acolo unde pielea pierde din umezeală: în avion sau birou cu aer condiționat, pe plajă și în sala de sport (este mai bine să luați aici o apă termală foarte mineralizată, deoarece odată cu transpirația pielea pierde nu numai apă, ci și microelemente). 

Cum se folosește corect?

Apa termală aduce beneficii maxime dacă este aplicată pe pielea curățată: după tonifiere înainte de aplicarea cremei, atunci mineralele pătrund în piele cât mai profund posibil. Pulverizați apă termală pe față de la o distanță de 20-30 de centimetri și, dacă doriți, ștergeți picăturile cu un șervețel moale la un minut sau două după aplicare (dar nu imediat – dați mineralelor timp să acționeze).

Deasemenea va fi de folos după duș sau epilare – pentru a calma, ameliora roșeața și iritarea, pentru a umezi un burete pentru fond de ten și pentru a fixa machiajul sau pentru a face o compresă pentru ochii obosiți. Există multe modalități de a folosi apa termală și toate sunt la fel de utile. Dar efectul maxim poate fi obținut dacă este aplicat pe pielea curată, înainte de cremă, astfel încât nicio substanță nu va interfera cu pătrunderea mineralelor.

Sperăm că v-am convins că acest produs este un must-have. Rămâne să alegeți apa termală potrivită pentru tipul de ten și să vă bucurați de beneficiile pe care le oferă.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.