A fost reținută persoana care ar fi dat foc Procuraturii din Vulcănești

A fost reținută persoana care ar fi dat foc Procuraturii din Vulcănești

A fost reținut bărbatul care ar fi incendiat sediul procuraturii raionului Vulcănești. Anunțul a fost făcut de către procuratura UTA Găgăuzia.

S-a întâmplat în noaptea de 14 septembrie 2020, în jurul orei 2.00, când persoane necunoscute au deteriorat camera de luat vederi de la intrarea în sediul Procuraturii, după care au incendiat două cauciucuri auto, stropite cu inflamabil. În rezultat, a fost deteriorată ușa de la intrare în clădirea Procuraturii.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație, presupusul autor al faptei a fost identificat și reținut. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al orașului Vulcănești, în vârstă de 45 de ani, care ar fi recurs la acest gen pentru a-și răzbuna fiul, cercetat și condamnat pentru o serie de crime comise cu intenție.

Oficiul Principal al Procuraturii UTA Găgăuzia i-a înaintat bărbatului învinuirea pentru două capete de acuzare: ”huliganism agravat” și ”tentativă de distrugere sau deteriorare intenționată a bunurilor”. La demersul procurorilor, învinuitul a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Fiind audiat, acesta nu și-a recunoscut vina. Pentru aceste infracțiuni legislația prevede până la 7 ani închisoare.

You May Have Missed