(video) Imagini triste de pe plajele din Bali. Acestea sunt acoperite cu tone de deșeuri din plastic

Foto: GettyImages

Celebrele plaje din Bali s-au umplut de deșeuri din plastic, în urma sezonului musonic. Experții spun că această poluare majoră devine un fenomen anual, atât din cauza vremii, cât și a gestionării deficitare a deșeurilor și a unei crize globale de poluare marină.

Autoritățile încearcă să facă față valului de deșeuri de pe plajele din Kuta, Legian și Seminyak, unde s-au adunat aproximativ 90 de tone de gunoi vineri și sâmbătă, scrie digi24.ro, cu referire la The Guardian.

Peste 30 de tone de deșeuri au fost curățate vineri de pe plajele din Kuta, Legian și Seminyak, iar cantitatea s-a dublat la 60 de tone sâmbătă.

Guvernul indonezian a lansat o strategie națională în aprilie 2020 pentru combaterea „crizei iminente” a deșeurilor de plastic, care afectează mediul marin și economia țării.

Dr. Denise Hardesty, cercetător principal la agenția științifică australiană CSIRO și expert în poluarea globală cu plastic, spune că în prezent se colectează de pe plaje o „cantitate extraordinară” de plastic și că situația se înrăutățește de la an la an.

Plajele din Bali sunt invadate de gunoaie în sezonul ploilor musonice, când vântul suflă de la vest la est.

Guvernatorul din Bali, Wayan Koster, a cerut o strategie eficientă pentru curățarea plajelor, care reprezintă o atracție turistică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente