Maia Sandu și-a ales o nouă consilieră în domeniul politicii externe. Cine este aceasta

Cristina Gherasimov

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat luni, 4 ianuarie, decretul de numire a Cristinei Gherasimov în funcţia de Consilieră a preşedintei Republicii Moldova în domeniul politicii externe. Anunţul a fost făcut de instituția prezidențială pe pagina de Facebook.

Cristina Gherasimov a activat în calitate de cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală şi de Est, Rusia şi Asia Centrală, Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP).

Din 2013 până în 2016, a fost lectoră în relații internaționale și politici europene la Universitatea Rutgers din New Jersey.

Ulterior, a obținut un doctorat în ştiinţe politice la aceeași universitate, a făcut studii şi cercetare în cadrul Institutului European pentru Studii Internaţionale Avansate din Nisa, Universitatea din Wroclaw, Universitatea din Mannheim şi ETH Zürich.

De asemenea, a lucrat ca asociată de cercetare la Centrul de Cercetare pentru Educație și Ocuparea Forței de Muncă (EERC), unde a efectuat monitorizarea și evaluarea proiectelor de asistență federală pentru ajustarea comerțului în Statele Unite.

La momentul de față, Maia Sandu a confirmat în funcție opt consilieri/consiliere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente