Nimic nou sub soare! În Moldova, şi de Revelion au fost prinşi şoferi în stare de ebrietate

Din păcate, câţiva şoferi consumatori de alcool nu au putut să se abțină în a urca la volan în stare de ebrietate în ajun de Anul Nou şi la câteva ore după Revelion. Astfel spus, alţi zeci de iresponsabili au completat statisticile şi s-au ales cu dosare penale pe lângă privațiuni de conducere.

În perioada 31 decembrie – 4 ianuarie curent, inspectorii INSP care au fost implicați în serviciu au depistat circa 1.880 de încălcări. Din acest număr, aproximativ 900 au depășit limita de viteză, 72 se aflau în stare de ebrietate la volan, iar 250 au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor.

Alți 184 de conducători auto au primit procese-verbale deoarece nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere, iar pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță au fost sancționați 38 de șoferi.

Inspectorii INSP au intervenit de urgență şi în 228 de solicitări parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112.

Pentru că ne aflăm încă în perioada sărbătorilor, INSP avertizează că nu trebuie de urcat la volan dacă ați consumat alcool! Rețineți: alcoolemia poate crește timp de până la trei ore după ce ați consumat ultima băutură! Și nu încercați să câștigați timp apăsând pe accelerator pentru că orice manevră efectuată cu viteză se poate transforma într-un accident rutier!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/