(video) Prima premieră din 2021: Noul Bentley Bentayga Hybrid facelift

Prima premieră din 2021 vine de la Bentley sub forma modelului Bentayga Hybrid facelift. Producătorul britanic anunţă că această maşină este una din cele două cu unităţi de propulsii PHEV, programate pentru debut în acest an, prognozând că singurul SUV electrificat de lux din lume va deveni cel mai bine vândut membru al noii familii Bentayga.

Cercetările Bentley arată că peste 90% dintre clienți folosesc Bentayga Hybrid zilnic sau de mai multe ori pe săptămână, iar aproape 100% dintre ei folosesc modul EV, jumătate efectuându în mod constant călătorii pe distanţe de mai puțin de 50 km.

https://www.youtube.com/watch?v=4yVzKmRto2M

Caracteristici cheie:

  • De propulsie răspunde un V6 twin-turbo de 3.0 litri (340 CP/450 Nm), asistat de un electromotor (128 CP/350 Nm) localizat între cutia de viteze automată cu opt trepte şi benzinar, pentru un total de 449 CP şi 700 Nm de cuplu. Poate face 0-100 km/h în 5.5 secunde şi atinge maxim 254 km/h. Standard mai vine cu un sistem de tracţiune integrală permanentă.
  • Motorul electric se include din momentul pornirii şi este asistat de motorul cu ardere internă, cu un cuplu suplimentar, la necesitate sau când se ajunge la o viteză mai mare de 135 km/h.
  • Pe partea stângă a maşinii este localizat portul de încărcare cu un LED care arată starea de încărcare a bateriei. Încărcătorul de bord cu o capacitate de 7.2 kW este folosit pentru a pompa energie în bateria litiu-ion cu o capacitate de 17.3 kWh cu 168 de celule individuale. Aceasta are o garanţie valabilă timp de opt ani sau 160.000 de km parcurşi, putând fi încărcată complet în doar 2.5 ore.
  • Autonomia electrică se ridică până la 50 de km, iar cea combinată până la 863 km.
  • Noul Bentayga Hybrid este livrat cu toate cablurile specifice pieței necesare, facilitând încărcarea vehiculului la domiciliu sau prin puncte de încărcare industriale la locul de muncă sau în parcările publice. În plus față de echipamentul standard furnizat, clienții pot alege, de asemenea, o cutie de perete (wallbox) de marcă, disponibilă ca opţiune gratuită, oferind o soluție atractivă care adăpostește unitatea de încărcare și pentru a depozita cu grijă cablurile.
  • Pentru a avertiza pietonii cu privire la mișcarea silențioasă a vehiculului, un difuzor dedicat emite un sunet exterior la viteze mici.
  • Bentayga Hybrid nu numai că are diferite moduri de rulare, dar poate utiliza, de asemenea, informațiile stocate prin intermediul Bentley Hybrid Efficiency Navigation system.
  • Bentley Hybrid Efficiency Accelerator Pedal oferă un punct de presiune atunci când se circulă în EV Drive pentru a-i arăta şoferului (printr-o vibraţie) limita dintre puterea pur electrică și cea hibridă. Acest lucru încurajează conducătorul auto să rămână în EV Drive pentru cât mai mult timp posibil, dar poate fi, de asemenea, dezactivat, dacă este necesar.
  • Iar Bentley Hybrid Efficiency Braking îmbină integrarea fără probleme a frânării asigurate de motorul electric și a mecanismelor de frânare cu funcţie de recuperare a energiei.
  • Cea mai recentă versiune a serviciilor My Bentley în mașină și de la distanță sunt disponibile prin intermediul noului Bentayga Hybrid. Serviciile din mașină sunt acum livrate printr-o cartelă SIM încorporată, ceea ce înseamnă că nu mai necesită folosirea de trafic de internet mobil prin telefonul clientului. Una dintre funcţii permite încălzirea sau răcirea cabinei de la distanţă, înaintea călătoriei.
  • În rest, toate dotările şi modificările sunt similare cu cele anunţate pentru versiunea de start cu motor V8.

Modelul prefacelift costase minim 141.100 de euro. Cu cât s-a scumpit facelift-ul nu s-a anunţat la moment.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/