fbpx

video | Pretorii, avertizați cu demiterea dacă nu îndeplinesc, până miercuri, o indicație a primarului Ceban

Edilul capitalei le-a dat termen până miercuri pretorilor pentru a face ordine în ceea ce privește gheretele amplasate în sectoarele pe care le gestionează. Ion Ceban a cerut de la viceprimara responsabilă de dezvoltarea economică a mun. Chișinău, Inga Ionesii, un raport privind evacuarea gheretelor din sectoarele capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Am rugat ca împreună cu pretorii să verificați situația din teren și să-mi raportați personal până miercuri care din preturi, din zonele unde trebuiau să fie evacuate gheretele unde a fost licitația, au făcut-o. Licitația s-a desfășurat, deci acolo rămân cei care au achitat bani Primăriei mun. Chișinău pentru locurile de amplasare.

Restul acolo nu apar, pentru că de altfel nu are sens să facem licitații pe viitor. Cei care nu se conformează și nu au capacitate de redresare a situației – ne vom dezice de serviciile acestor pretori și funcționari până revin ei din vacanță, la data de 11”, a declarat Ceban în cadrul ședinței de luni, 4 ianuarie, a serviciilor municipale.

Potrivit lui, nu este corect ca alte gherete să stea în zonele în care dreptul de comercializare a fost adjudecat, prin licitație, de unii agenți economici.

Dacă licitația s-a desfășurat, înseamnă că în acea zonă rămân doar acei care, în conformitate cu licitația, au învins și au achitat sumele respective la Primăria Chișinău. Pe fiecare pretură îmi dați un raport până miercuri”, i s-a adresat acesta funcționarei.

Amintim că decembrie 2020 Primăria Chișinău a organizat două licitații pentru acordarea dreptului de amplasare a unităților de comerț ambulant în capitală.

În cadrul primei licitații au fost expuse 15 locuri, dintre care doar 11 s-au vândut, valoarea lor totală ajungând la peste 20 de milioane de lei.

La cea de-a doua licitație au fost adjudecate 13 locuri, în valoare totală de peste 31,8 milioane de lei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button