‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
15.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina lansează un proiect european de reciclare a recipientelor din plastic de la pesticide

Ucraina lansează un proiect european de reciclare a recipientelor din plastic de la pesticide

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Asociaţia Businessului European (EBA) a anunțat că lansează proiectul „Utilizarea responsabilă a recipientelor de la produsele fitosanitare” în țara vecină Ucraina, pentru reciclarea recipientelor obținute de la pesticide.

În prezent, containerele de la produsele de uz fitosanitare în Ucraina sunt în mare parte aruncate sau refolosite pentru fabricarea de produse contrafăcute, în timp ce în țările europene sunt supuse utilizării obligatorii.

De asemenea, EBA a anunțat participarea la acest proiect a celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar: Adama, Bayer, BASF, Nufarm, Summit-Agro Ukraine, Syngenta, FMC.

„Acest proiect va reuni producătorii globali pentru a introduce un mecanism european de reciclare în Ucraina. Implementarea acestuia va crește volumul de colectare și prelucrare a recipientelor, va analiza rutele logistice pentru a optimiza procesul de colectare, va stabili comunicarea între toate entitățile și, de asemenea, va crește eficiența manipulării acestor containere”, a menționat asociația.

În cadrul proiectului, se planifică, de asemenea, lansarea unei platforme online care va permite urmărirea „ciclului de viață” al unui recipient de la aplicarea produsului până la transportarea recipientelor, prelucrarea acestora.

Prin intermediul acestei platforme, utilizatorii finali (exploatații agricole, ferme etc.) vor putea crea o cerere online pentru colectare, iar licențiatul (o companie care efectuează operațiuni cu deșeuri periculoase) să efectueze acțiunile corespunzătoare pentru colectarea, transportul, depozitarea, reciclarea și eliminarea containerelor uzate.

La moment, în Republica Moldova recipientele din plastic fie sunt arse de către producători sau livrate companiilor de colectare a plasticului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›