Sănătate

Beneficiile hreanului

Beneficiile hreanului: iată care sunt
– Are efect stimulant asupra aparatului digestiv. Accelerează peristaltismul intestinal şi combate atonia intestinală, Poate fi folosit ca aliment sau ca remediu medicamentos ( tinctura, oţetul de hrean, făina de hrean) sau în formă naturală, ras sau macerat.

– Are proprietati laxative sau purgative. Ba mai mult, poate fi şi un foarte bun diuretic, util celor care au tenul, mâinile sau picioarele umflate din cauza retenţiei de apă.

-Are efect expectorant şi decongestionant la nivelul căilor respiratorii superioare. În combinaţie cu sucul de lămâie şi cu apa, hreanul dizolvă mucozitaţile de la nivelul sinusurilor în afecţiunile traheo-bronşice.

– Hreanul are efectul unui antibio­tic, este expectorant şi bronhodilator.

– În compoziţia hreanului se găsesc din belşug vitamine din complexul B, necesare pentru funcţionarea sistemului nervos şi pentru îmbunătăţirea memoriei.

– Este un puternic vitaminizant şi remineralizant, precum şi un redu­tabil stimulent imu­nitar.

– Folosit extern, sub formă de cataplasmă, hreanul se foloseşte împotriva durerilor articulare.

– Ca tratament intern, hreanul este recomandat şi persoanelor care suferă de reumatism sau gută.

Hreanul: restricţii
Copiii mai mici de 4 ani: Hreanul nu este recomandat copiilor mici, deoarece poate provoca probleme la nivelul tractului digestiv.

Sarcina şi alăptarea. Hreanul nu este benefic dacă eşti gravidă sau alăptezi. Hreanul conţine ulei de muştar, care poate fi toxic şi iritant.

Hreanul nu este benefic dacă suferi de ulcer, boală inflamatorie intestinală, infecţiile sau alte afecţiuni ale tractului digestiv. Hreanul poate irita mucoasa digestivă.

Glanda tiroidă (hipotiroidism). Hreanul nu este indicat dacă suferi de hipotiroidism.

Rinichii. Evită utilizarea hreanului dacă ai probleme cu rinichii. Există îngrijorarea că hreanul ar putea creşte fluxul de urină. Aceasta ar putea fi o problemă pentru persoanele cu afecţiuni renale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *