Sport

Mauricio Pochettino este noul antrenor al lui Paris Saint-Germain

Campioana Franței la fotbal a anunțat sâmbătă numirea argentinianului Mauricio Pochettino ca antrenor principal.

Tehnicianul de 48 de ani a semnat un contract cu parizienii un contract valabil până în vara lui 2022, cu opțiune de prelungire cu un sezon, anunță site-ul oficial al echipei de pe Parc des Princes.

Mauricio Pochettino este respectat la Paris Saint-Germain, unde, în calitate de fundaș central și căpitan, a jucat 95 de partide, marcând 6 goluri în 3 sezoane.

Antrenorul sud-american a început fotbalul profesionist la Newell’s Old Boys, în Argentina, înainte de a se muta în Europa, pentru a juca la Espanyol Barcelona și apoi la PSG.

Pochettino și-a început cariera de antrenor la Espanyol, unde a activat între 2009 și 2012. A plecat apoi în Anglia, activând până în 2014 la Southampton și apoi la Tottenham Hotspur până în 2019 – echipă pe care a dus-o în premieră într-o finală a Ligii Campionilor, în 2019, când a cedat în fața lui FC Liverpool.

„Sunt foarte fericit și onorat să devin noul antrenor al lui Paris Saint-Germain", a spus Mauricio Pochettino după semnarea contractului. „Mă întorc astăzi la PSG cu multă ambiție și umilință și sunt dornic să lucrez cu unii dintre cei mai talentați jucători din lume. Această echipă are un potențial fantastic, iar echipa mea și eu vom face tot ce putem pentru a obține tot ce este mai bun pentru Paris Saint-Germain în toate competițiile. De asemenea, vom face tot posibilul să dăm echipei noastre identitatea de joc combativă atât de apreciată de fanii parizieni”, a adăugat argentinianul.

„Suntem foarte încântați să-l primim pe Mauricio Pochettino în calitate de antrenor al echipei”, a declarat Nasser Al-Khelaïfi, președinte și CEO al Paris Saint-Germain.

„Sunt mândru să-l văd pe fostul nostrum căpitan întorcându-se la Paris Saint-Germain, deoarece clubul a rămas întotdeauna casa lui. Întoarcerea lui Mauricio se potrivește perfect ambițiilor noastre și va fi un alt capitol interesant pentru club și o revenire de care fanii se vor bucura cu siguranță. Odată cu numirea lui Mauricio Pochettino, Paris Saint-Germain se angajează să continue să construiască și să performeze în următorii ani”, a mai spus conducătorul arab al lui parizienilor.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *