Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   De luni, procesul de vaccinare…

De luni, procesul de vaccinare anti Covid-19 se extinde în toate judeţele din România

Foto: newsbengal.com

Activitatea de vaccinare anti-Covid pentru Etapa I se extinde pe tot teritoriul României. Astfel, începând de luni se deschid aproape toate centrele de vaccinare din ţară unde sunt vaccinate cadrele medicale, transmite presa de peste Prut, care citează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

Începând de luni, 4 ianuarie, se deschid peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale.

Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, duminică începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ.

Conform instrucţiunilor, direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Muncipiului Bucureşti centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparţin.

Centrul regional de stocare pregăteşte, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor primite şi o distribuie, în consecinţă, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare, precizează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

Puțin peste 13 mii de români au fost vaccinați în prima săptămână de vaccinare în România, cifră considerată insuficientă de experții în sănătate.