(doc) Foștii secretari de Stat de la Ministerul Sănătății, decorați cu distincții, după ce au plecat din funcție

Foștii secretari de Stat de la Ministerul Sănătății s-au ales cu distincții de Stat, după ce au plecat din funcție. Decretul a fost semnat de fostul șef de stat, Igor Dodon, pe 23 decembrie și publicat în Monitorul Oficial în ultima zi a anului 2020, susține consiliera președintei Maia Sandu, în domeniul sănătății, Ala Nemerenco.

Foto: colaj/msmps.gov.md

Consiliera spune că ordinul Gloriei Muncii i-a fost conferit Secretarului de Stat Alexandru Holostenco, iar medalia „Nicolae Testemițeanu” a fost conferită secretarilor de stat Constantin Rîmiș și Marina Golovaci.

fb/AlaNemerenco / Sursa:fb/AlaNemerenco

Mai mulți secretari de Stat și-au dat demisia pe 22 decembrie, în cadrul ședinței neașteptate fiind aprobate.

Guvernul Chicu, învestit în noiembrie 2019, a demisionat pe 23 decembrie, în ziua în care Parlamentul urma să examineze o moțiune de cenzură. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, organizat șeful statului în funcție, Igor Dodon, în ultima sa zi de mandat prezidențial.

Fostul premier Ion Chicu a declarat că secretarii de Stat, atât din cadrul Ministerului Sănătății cât și cei del Ministerul Justiției, au demisionat din proprie inițiativă. Chicu afirmă că s-ar fi insistat să rămână însă aceștia au refuzat.


Pub