fbpx

Papa Francisc îl omagiază pe Maradona: „A fost un poet pe teren”

Papa Francisc a vorbit, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, despre starul argentinian Diego Maradona, el precizând că fostul fotbalist a fost “un poet pe teren”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„L-am întâlnit pe Diego Armando Maradona cu ocazia unui meci pentru Pace în 2014: îmi amintesc cu plăcere de tot ce a făcut Diego pentru fundaţia Scholas Occurentes.

A fost un poet pe teren, un mare campion care a adus bucurie pentru milioane de oameni, în Argentina şi la Napoli. Era şi un bărbat foarte fragil. Am o amintire personală legată de Cupa Mondială din 1986, pe care Argentina a câştigat-o datorită lui Maradona.

Eram la Frankfurt, era o perioadă dificilă pentru mine, studiam limba şi strângeam materiale pentru teza mea. Nu putusem să văd finala CM şi am aflat de succesul Argentinei în faţa Germaniei  în următoarea zi, atunci când o fată japoneză a scris pe tablă: ‘Viva l’Argentina’ în timpul unei lecţii de germană.

Îmi amintesc personal de asta ca de o victorie a singurătăţii, pentru că nu aveam pe nimeni cu care să împărtăşesc bucuria acelei victorii sportive. Când mi s-a spus de moartea lui Maradona, m-am rugat pentru el şi i-am trimis familiei un rozariu cu câteva cuvinte personale de consolare”, a afirmat Suveranul Pontif.

Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie, la câteva zile după ce a fost operat pe creier. Chiar dacă a ieșit din spital și părea bine, fostul campion mondial a murit din cauza unui stop cardiac.

Maradona se lupta cu depresia, dar și cu dependența de alcool. După operația pe creier, „El Pibe D’oro” a fost externat și se afla la casa lui din Tigre, acolo unde era îngrijit de familie.

La un moment dat i s-a făcut rău. Imediat au fost chemate mai multe ambulanțe, care i-au acordat ajutor la fața locului. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el.

Provenit din cartierele sărace din Buenos Aires, „El Pibe de oro” („Băiatul de aur”), cum era supranumit Diego Maradona, va rămâne simbolul şi căpitanul necontestat al selecţionatei Argentinei, în tricoul căreia a evoluat timp de 17 ani (1977-1994) şi a marcat 50 de goluri în 115 meciuri, oferind ţării sale a doua Cupă Mondială din istorie, în 1986.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button