Principală  —  IMPORTANTE   —   Cu puțin timp înainte de…

Cu puțin timp înainte de expirarea mandatului de președinte, Igor Dodon a conferit distincții de stat foștilor secretari de la MSMPS

sursa: Tass

După ce au demisionat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), trei secretari de stat au primit distincții de stat de la Igor Dodon, cu puțin timp înainte de expirarea mandatului de președinte al R. Moldova.

Astfel, ordinul Gloriei Muncii i-a fost conferit Secretarului de Stat Alexandru Holostenco, iar medalia „Nicolae Testemițeanu” a fost conferită secretarilor de stat Constantin Rîmiș și Marina Golovaci, „pentru muncă prodigioasă și contribuție în gestionarea pandemiei”.

Decretul a fost semnat de Igor Dodon pe 23 decembrie, însă a fost publicat în Monitorul Oficial din 31 decembrie.

Anunțul a fost făcut vineri, 1 ianuarie, de consiliera președintei R. Moldova în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, care susține că demisia secretarilor de stat a fost răsplătită din plin pe ultima sută de metri de către Dodon”.

„Demisia secretarilor de stat in corpore cu scop vădit de a bloca în jocurile politice șahmatiste sistemul de sănătate (pe timp de pandemie) a fost răsplătită din plin pe ultima sută de metri de către Dodon – la 23 decembrie 2020, cu 5 minute înainte de plecarea trenului său din gară, a fost semnat Decretul 351 de conferire a ordinului Gloriei Muncii Secretarului de Stat Alexandru Holostenco și medaliei „Nicolae Testemițanu” – Secretarilor de Stat Constantin Rîmiș și Marina Golovaci. Pentru muncă prodigioasă și contribuție, în gestionarea pandemiei.

Slugărnicia are și ea un preț. Cam mic prețul, dar preț. Jertfa celor 83 colegi, lista cărora am publicat-o ieri (sunt sigură ca sunt mai mulți) a încăput doar în notele de subsol a comunicatelor seci de presă a ministerului. Atât. Mă întreb până unde poate cădea demnitatea unora”, a spus Nemerenco într-o postare pe Facebook.

Pe 21 decembrie 2020, cu două zile înainte de expirarea mandatului, Igor Dodon a semnat decretul privind numirea lui Emil Druc la funcția de Ambsador în Canada.

Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial din 25 decembrie.