21 cele mai interesante și așteptate seriale ale anului 2021: Friends, Lord of the Rings sau The Witcher

friends11

Deși multe premiere erau planificate în 2020, s-au mutat pentru anul 2021, să sperăm că lista de mai jos nu se va muta pentru 2022. Echipa #diez a selectat 21 seriale + 2 bonusuri pentru acest an, dar suntem singur că vor mai apărea și altele pe la mijlocul anului.

The Handmaid’s Tale: Season 4

Într-o Americă dintr-un viitor deloc îndepărtat, instaurarea violentă a unui regim teocratic creștin și escaladarea abruptă a abuzurilor acestuia ajung să priveze femeile de toate drepturile și libertățile. Ele sunt împărțite în diverse categorii, având roluri precise și sarcini stricte de îndeplinit. Din cauza natalității scăzute, există o castă a Slujitoarelor cărora le revine rolul de „utere umblătoare”, iar Offred face parte din prima lor generație. Chinuită de o singurătate dureroasă, Offred se străduiește să-și reprime fluxul amintirilor care provin de pe vremea când avea o familie și o viață normală și încearcă să se resemneze pentru a supraviețui în îngrozitoarea lume nouă. Curând însă, descoperă că regulile sunt făcute să fie încălcate, și chiar de către cei care le-au instaurat.

Povestea Slujitoarei este o distopie sumbră și un roman răscolitor, considerat de mulți capodopera scriitoarei canadiene Margaret Atwood.

You: Season 3

Când o tânără este salvată de la un accident mortal de un librar chipeş, acest gest aparent dezinteresat duce la o poveste de dragoste. Dar ce nu ştie eroina este că noul iubit o urmăreşte de mult timp şi este gata de orice pentru a rămâne cu ea.

The Mandalorian: Season 3 (Crăciun 2021)

Serialul urmăreşte aventurile unui vânător de recompense – modelat după legendarii Boba Fett şi Jango – până la marginile cele mai îndepărtate ale Galaxiei, unde Noua Republică nu-şi poate exercita autoritatea.

For All Mankind (Season 2)

Acțiunea filmului este setat într-o realitate paralelă, unde primii pe lună au ajuns cosmonauții din URSS și nu astronauții din SUA.

The Lord of the Rings

Unul din cele mai așteptate seriale ale anului. Acțiunea filmului e setată cu mult timp înainte de acțiunea din Hobbit sau Lord of the Rings (triologia).

Peaky Blinders (Season 6)

Peaky Blinders este un serial de televiziune britanic lansat în septembrie 2013 a cărui acțiune are loc în Birmingham, Anglia în perioada de după Primul Război Mondial, în anii 1920. Serialul spune povestea bandei cu același nume.

Stranger Things (Season 4)

Situat în anii 1980, în orașul fictiv Hawkins din Indiana, acesta se concentrează asupra evenimentelor legate de dispariția misterioasă a unui copil și apariția unei fete fără păr, cu puteri psihice, care a scăpat din laboratorul național Hawkins, un laborator secret.

Primul sezon a fost publicat pe Netflix la 15 iulie 2016, cel de-al doilea pe 27 octombrie 2017 și al treilea pe 4 iulie 2019.[1]

Serialul a fost întâmpinat în mod pozitiv de critici, care au lăudat caracterizarea personajelor, a distribuției și a atmosferei care aduce omagiu filmelor științifico-fantastice din anii 1980.

The Wheel of Time

The Wheel of Time este plasat într-un univers extins, unde magia există, dar numai femeile o pot folosi.

Povestea o urmărește pe Moiraine, membră a unei organizații secrete alcătuite integral din femei, numite ‘Aes Sedai’, care pornește într-o călătorie periculoasă, traversând ținuturile la care pericolele pândesc la tot pasul, alături de cinci femei și bărbați.

The Witcher (Season 2)

Bazat pe best-sellerul fantasy cu același nume, The Witcher este o poveste despre destin și familie. Geralt din Rivia, un vânător de monștri singuratic, se luptă pentru a-și găsi locul într-o lume în care oamenii se dovedesc uneori a fi mai răi decât fiarele.

Acesta întâlnește o vrăjitoare puternică și o tânără prințesă cu un secret periculos și, împreună cu cele două, trebuie să învețe să treacă prin lumea schimbătoare a Continentului.

Wanda Vision (15 ianuarie)/ The Falcon and the Winter Soldier (Martie)/ Loki (Mai)

Trei seriale care povestesc mai în detaliu poveștile personajelor Marvel, mai ales a lui Loki, care murise în Infinity War, dar a supravețuit în Endgame.

Friends: The one when they reunite

Unul dintre cele mai așteptate episoade din ultimii mulți ani. S-a speculat foarte mult că Friends va avea un episod special, și în sfârșit în 2021 acesta se întâmplă.

Dexter

Serialul spune povestea unui criminal polițist. Deși a fost criticat după cum s-a terminat prima serie, producătorii l-au reîntors pe personajul principal și audecis să-i mai dea o șansă.

History of Swear Words

Nicolas Cage ne va spune povestea înjurăturilor din engleză.

American Gods (ianuarie)

Cu foarte puțin timp înainte de a fi eliberat din închisoare, Shadow află că mult-iubita sa soție a murit într-un accident de mașină. Este doar prima dintr-o serie de lovituri pe care le primește de la soartă taciturnul, dar puternicul bărbat. Se trezește în curând angajatul unui vânzător ambulant carismatic, dl. Wednesday, și este atras într-un conflict între vechii și noii zei ai Americii.

Foundation

Fundația lui Isaac Asimov reprezintă un vârf al SF-ului mondial. Istorie monumentală a unui imperiu galactic intrat în declin și a societății secrete de savanți care, folosind psihoistoria, încearcă să scurteze inevitabila Epocă Întunecata ce va urma, Fundația a lansat multe dintre temele familiare ale SF-ului modern.

Nine Perfect Strangers

Un serial cu Nicole Kidman, unde nouă necunoscuți se duc în vacanță la o stațiune.

Money Heist (Season 5)

Un om misterios, care se numește El Profesor („Profesorul”), planifică cea mai mare lovitură dată vreodată. Pentru a realiza planul ambițios, recrutează o bandă de opt persoane cu anumite abilități care nu au nimic de pierdut. Scopul este acela de a intra în Monetăria Regală a Spaniei, astfel încât să poată tipări 2,4 miliarde de euro. Pentru a face acest lucru, au nevoie de unsprezece zile de izolare, timp în care vor trebui să se ocupe de șaizeci și șapte de ostatici și de forțele de elită ale Poliției. În partea a 3-a, banda se reunește pentru a salva un membru capturat, de data aceasta ținta fiind Banca Națională a Spaniei.

The Underground Railroad

Spune povestea unei tinere care încearcă să scape din robie și despre viața de la mijlocul sec. XIX.

Tribes of Europe

Viitorul nu este cum sperai. Europa anului 2074 este împărțită în nenumărate state tribale care se războiesc între ele pentru dominație. Cei trei frați Kiano (Emilio Sakraya), Liv (Henriette Confurius) și Elja (David Ali Rashed) se trezesc prinși în acest conflict sângeros și sunt nevoiți să-și găsească propriul drum.

Bonus

Around the World in Eighty Days (mini-series)

Spune povestea lui Fogg care încearcă să călătorească în jurul lumii în 80 de zile, bazat pe cartea lui Jules Verne.

Leonardo (mini-series)

Spune povestea lui Leonardo Da Vinci și a invențiilor sale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente