Maia Sandu rămâne în politică: Trebuie să spargem acest sistem mafioto-oligarhic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul ministru al Educației, Maia Sandu, va rămâne în Republica Moldova și se va implica în continuare în viața publică. Într-un interviu pentru Radio Chișinău, Sandu a spus că va lupta în continuare pentru a schimba lucrurile în țară.

Întrebată dacă se vede în continuare în Republica Moldova în spațiul public sau politic, după ce candidatura sa la funcția de premier a fost respinsă de către PD și PL, Maia Sandu a dar asigurări că nu va „renunța”.

„Bineînțeles că mă văd în continuare în Republica Moldova. Nu renunț la această țară, chiar dacă trece printr-o perioadă mai dificilă. Și nu e în drept nimeni să-mi ceară să plec din această țară. Nu am niște planuri foarte concrete vizavi de viitorul meu și nu am fost niciodată un om care și-a făcut planuri pe următorii 5 sau 10 ani. Încerc să văd care sunt oportunitățile și oportunități întotdeauna sunt, dacă ai ochii deschiși ca să le vezi. În funcție de asta voi face o alegere. Bineînțeles că n-o să renunț la lucrurile pe care le-am inițiat în educație și n-o să plec din sistem, chiar dacă oficial am plecat. Dar neoficial, eu sunt alături de toți acești copii pentru care am încercat să fac ceva și alături de toți profesorii cu care am încercat să fac ceva. O să încerc să contribui într-o formă sau alta, nu știu exact sub ce formă, dar o să fiu aproape de educație”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu nu știe dacă se va mai regăsi în PLDM, dar promite că va continua ce a început la ministerul Educației, chiar dacă nu a mai reușit să ajungă în fruntea Guvernului.

„Eu cred că am anumite capacități potrivite pentru spargerea unui sistem și am încercat să le folosesc. Nu am reușit de data aceasta, poate reușesc altă dată. Eu cred că noi toți împreună putem să reușim, pentru că nu există altă soluție pentru a consolida acest stat. Ca să consolidăm statul, trebuie să spargem acest sistem mafioto-oligarhic și să aducem oameni integri în funcțiile-cheie, în special în instituțiile care trebuie să prevină asemenea jocuri în viitor”, a subliniat fostul ministru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...