Vin sărbătorile și la copiii din cadrul serviciului de asistență stradală: Primăria Chișinău a venit cu cadouri în ajun de Anul Nou

În ajun de Anul Nou, se întâmplă minuni, fiecare copil, își primește cadoul său de la Moș Crăciun. Pentru copiii din cadrul Serviciului Asistenței Stradale Moș Crăciun a venit pe motocicletă, însoțit de angajații Direcției pentru Protecția Copilului și a Primăriei Municipiului Chișinău.

Foto: Primăria Chișinău

Promovând reintegrarea socială a copiilor aflați în situații de risc și încercând să readucă speranța în sufletul copiilor aflaţi într-o situaţie diferită de semenii lor, dar și cu gândul de a le oferi mai multe bucurii, clipe de bună dispoziţie şi căldură sufletească, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, în colaborare cu Primăria municipiului Chișinău, a vizitat în ajunul Anului Nou Serviciile sociale din subordine, aducând daruri pentru copii.

Al doilea serviciu vizitat a fost Complexul de servicii sociale pentru copii în situații de stradă, situat pe str. Miron Costin, 19/1. Prin această activitate Direcția a reușit să aducă în sufletul copiilor spiritul sărbătorilor de iarnă, pace în suflet, căldură în inimi, voie bună, armonie, multă energie şi o notă de optimism pentru un viitor mai bun.

Daruri / Sursa:Primăria Chișinău
Daruri / Sursa:Primăria Chișinău
Daruri / Sursa:Primăria Chișinău
Daruri / Sursa:Primăria Chișinău

Magia sărbătorilor nu trebuie să lipsească din sufletul niciunui copil. Copiii vulnerabili sunt cei care au cea mai mare necesitate de grijă, atenție, dragoste și afecțiune. Prin această acțiune, am venit astăzi la copii din cadrul Serviciului de Asistență Stradală să le amintim, că în pofida soartei grele, ei rămân a fi copiii, despre care Moș Crăciun nu uită și noi nu uităm niciodată.”, a menționat Angela Cutasevici, viceprimarul de ramură.

Serviciul Asistență Stradală reprezintă un serviciu social de asigurare a bunăstării copilului aflat în situație de risc, cauzată de cerșit, vagabondaj, prostituție, consum de substanțe toxice, narcotice, psihotrope în rândul copiilor și combaterea fenomenelor enunțate. Beneficiarii serviciului sunt: copiii supuși violenței, copiii neglijați, copiii care practică vagabondajul, copiii lipsiți de grija părintească, care trăiesc în stradă, au fugit sau au fost alungați de acasă.

Daruri / Sursa:Primăria Chișinău

Instituția este frecventată zilnic de către cinci copii, în timp ce la evidență se află 40 de minori care au revenit în familii sau la instituțiile rezidențiale. Serviciul Asistență Stradală din capitală (str. Miron Costin, 19/1), care activa doar pe timp de zi, va presta servicii de plasament beneficiarilor și pe timp de noapte.

Daruri / Sursa:Primăria Chișinău
Daruri / Sursa:Primăria Chișinău

Astăzi au fost oferite cadouri de către motocicliștii care au strâns donații în urma paradei de Moș Crăciuni pe motociclete. Aceștia au reușit să le cumpere copiilor un televizor și o mașină de spălat iar Primăria și Direcția Protecția Copilului le-au donat jocuri de masă și biscuiți de la Bisquitti.


Pub