Principală  —  IMPORTANTE   —   Miniștrii demisionari anunță că-și iau…

Miniștrii demisionari anunță că-și iau o pauză să se odihnească. Ion Chicu își face CV-ul, iar Sergiu Pușcuță revine la conducerea FISC-ului

Premierul demisionar Ion Chicu anunță că își dorește o pauză în perioada următoare pentru a se odihni. La fel o fac și ceilalți miniștri demisionari, excepție fiind Sergiu Pușcuță care odată cu încheierea mandatului la Ministerul Finanțelor, revine la conducerea Inspectoratului Fiscal de Stat. Acolo unde a activat până la numirea în funcție și de unde nu și-a dat demisia în timp ce a ajuns la Finanțe.

Ion Chicu spune că vrea să se odihnească în următoarea perioadă, să-și faca CV-ul pe care nu-l exclude să-l trimită și unor televiziuni, dar menționează că va cere un salariu mare pentru următoarea perioadă. Deși s-a prezentat ca un mare adversar al politicienilor pe care nu a ezitat să-i critice cu fiecare ocazie, Ion Chicu nu exclude implicarea sa în politică.

„Nu o să vă răspund la întrebarea dumneavoastră. Dacă vor fi așa evoluții, vă voi spune. Politica inclusiv în Republica Moldova este un domeniu nociv, dar înțelegi că oricum nu dai anume ei decid soarta țării, de asta nu voi da un răspuns asumat”, a declarat Ion Chicu.

Ministrul demisionar al Finanțelor, Sergiu Pușcuță a declarat că va reveni la Inspectoratul Fiscal, acolo unde deținea funcția de director până la numirea în funcție.

Anatol Usatîi, fostul șef de la Economie a declarat că își dorește o pauză de odihnă de cel puțin 4-5 luni pentru a studia și a obține certificatele FMI și MBA. „Am nevoie de o pauză, să finalizez studiile FMI, MBA, cel puțin 4-5 luni, este un lucru absolut necesar, am fost la un training și știu că în funcții înalte, de exemplu în Federația Rusă toți demnitarii de rang înalt trebuie să aibă una din cele două diplome. Așa că o pauză de câteva luni e absolut necesar”, a declarat Usatîi.

Viorica Dumbrăveanu nu a răspuns la această întrebare.