Principală  —  IMPORTANTE   —   Prima distincție a Maiei Sandu.…

Prima distincție a Maiei Sandu. Șefa statului a oferit post-mortem Ordinul Republicii actorului Vlad Ciobanu

În ultima zi a anului 2020, președinta Maia Sandu a oferit prima distincție a mandatului său. Este vorba despre Ordinul Republicii, cea mai mare distincție a Republicii Moldova care a fost oferit post-mortem actorului Vlad Ciobanu care a plecat recent din viață.

„Astăzi, 31 decembrie 2020, prin Decret al Președintelui Republicii Moldova, în semn de profund omagiu pentru meritele deosebite în promovarea artei teatrale și în pregătirea tinerilor talente, pentru prestigioasa carieră artistică și înaltă măiestrie profesională manifestată la interpretarea unor roluri memorabile în teatru și cinematografie, i s-a conferit „Ordinul Republicii” regretatului actor Vladimir Ciobanu”, se arată în comunicatul Președinției.

Distincția a fost primită de fiica actorului, Ioana Ciobanu-Boțan, iar la ceremonie a participat fiul, dar și fratele îndrăgitului actor, scriitorul și publicistul Vitalie Ciobanu.

„Am trăit astăzi momente extrem de emoționante alături de copiii și fratele celui care a fost Vlad Ciobanu, întruchiparea talentului, dedicației și a sacrificiului uman în numele artei. Am vorbit despre Vlad, despre spectacolele sale de un mare curaj pe care am fost întotdeauna nerăbdătoare să le văd, despre destinul acestui artist care a ars prea repede, dar care a lăsat în urma sa lumină.

Am încercat să găsesc cuvinte care să le aline durerea, căci sunt sigură că de acolo, de sus, Vlad ar dori să-i vadă fericiți și împliniți. Ar dori să-i vadă trăind pentru aceleași idealuri și pentru aceleași valori. Talentul, dedicația, profesionalismul și onoarea trebuie repuse în capul mesei. Iar pentru a omagia meritele regretatului actor și profesor Vlad Ciobanu, i-am conferit cea mai înaltă distincție în stat, Ordinul Republicii, post-mortem.

Vlad Ciobanu a trecut în altă lume, de unde va continua să lumineze calea discipolilor în care a investit suflet, în care a educat valoare și demnitate, așa cum a făcut-o pentru propriii copii”, a declarat Maia Sandu.