10 evenimente pe care le poți urmări online de Revelion și în weekend

happy girl in santa hat shopping online on laptop and sitting with cute dog at golden beautiful christmas tree with lights and presents in festive room. christmas sale and discount concept

Pentru că ne dorim să sărbătorești în siguranță, Moldova.org a selectat 10 evenimente ce au loc în perioada sărbătorilor de iarnă în diferite țări ale lumii, pe care poți să le urmărești de acasă. Datorită atotputernicului internet, putem merge imaginar în mai multe colțuri ale lumii pentru a vedea focuri de artificii impresionante, concerte live sau excursii în locurile pe care poate chiar în condiții normale, fără restricții pandemice, nu am prea avea posibilitatea să le vizităm. 

Day One | Untold

Evenimentul va începe pe 31 decembrie, ora 23:30, și îi vei vedea pe „unii dintre cei mai buni artiști văzuți pe scenele UNTOLD de-a lungul anilor”. În cadrul spectacolului vor evolua INNA (23:32 – 23:42), Horia Brenciu (23:47 – 23:57), Smiley (00:04 – 00:19), Irina Rimes (00:30 – 00:40), Grasu XXL (00:52 – 01:07), David Guetta live din Paris (01:08 – 01:59). „Înconjoară-te cu prieteni din întreaga lume. Distanța nu este nimic atunci când împărtășești aceleași bucurii și vise. Lăsați 2020 în urmă și treceți la  noile mișcări de dans pe care le-ați practicat atunci când nimeni nu se uita”, se arată pe pagina online a evenimentului. 

Concertul filarmonic de la Vienna 

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena din 2021 sub bagheta lui Riccardo Muti în Sala de Aur a Musikverein din Viena. Filarmonica din Viena prezintă anual la Anul Nou un program alcătuit din muzica plină de viață și totuși nostalgică din vastul repertoriu al familiei Strauss și al contemporanilor săi. Acest concert este difuzat acum în peste 90 de țări din întreaga lume.

Revelionul Copiilor

Este un eveniment de la Cluj-Napoca, iar organizatorii promit un revelion plin de surprize, invitați de seamă, dans, cântece și voie bună.

Foc de artificii de la Bratislava

Anul acesta ai posibilitatea să vezi transmisiunea live a focurilor de artificii de la Bratislava.

„Două melodii ale zilei” de la Mark Kovnatskiy

Muzicianul Mark Kovnatskiy oferă un spectacol de zile mari: pe pagina sa de Facebook artistul interpretează melodii din repertoriul klezmer (muzică idiș instrumentală). Mai mult, admiratorii artistului pot propune câte două melodii, iar Mark le va interpreta. „Fie că sunteți sau nu muzician(ă), dar nu știți prea multe despre muzica evreiască și nu știți numele melodiilor evreiești, nu ezitați să găsiți înregistrări ale acestor melodii online și să postați linkuri către acestea în comentariu la difuzare. O singură rugăminte: să cereți să interpretez muzică pop precum Hava Nagila, 7/40 și așa mai departe, pentru aceasta există destui muzicieni în lume care se specializează într-un astfel de repertoriu”, scrie artistul.

Castelele de gheață din North Woodstock

Evenimentul Ice Castles aduce la viață basmele în North Woodstock, New Hampshire. Lasă-ți imaginația liberă în timp ce explorezi caverne și tuneluri realizate în întregime din gheață. „Cu fântâni, tronuri, fântâni de dorințe și multe altele, veți fi fascinat de această atracție unică și potrivită pentru familie. Nu ratați șansa de a experimenta magia!”, scriu organizatorii.

Expoziție de pictură la Praga 

Pictorul Pavel Sivko prezintă lucrările sale cele mai recente, dedicate „epocii coronavirusului”. „În multe lucrări veți vedea exagerare, ironie, dar mai presus de toate o privire atentă asupra vieții din jurul nostru”, menționează organizatorii expoziției de la Galeria U zřícené lávky.

Tur online prin muzeul Van Gogh din Amsterdam

Alătură-te pentru un tur online / virtual al Muzeului Van Gogh din Amsterdam, Olanda. Muzeul Van Gogh deține cea mai mare colecție din lume de picturi și desene ale lui Vincent van Gogh, plus lucrări ale multor alți artiști, inclusiv Monet, Gauguin, Toulouse-Lautrec și multe altele.

Excursie virtuală  în cele mai frumoase și mai sălbatice insule din Europa de Nord

Cele mai frumoase și mai sălbatice insule din Europa de Nord sunt prezentate într-un spectacol live captivant. În cadrul acesteia vei vedea Islanda, o minune naturală a focului și a gheții. Groenlanda – casa ienuiților și recordurilor uimitoare, insula Spitzbergen – Eldorado arctic pentru fotografii din întreaga lume, insulele Feroe – renumite pentru vremea sa capricioasă cât și pentru stâncile sale.

Magia Veneției într-un tur virtual

Cum era viața în Veneția acum 1600 de ani? O poți vedea într-o prezentare virtuală a orașului de pe ape. Cea mai înclinată ușă din oraș, un graffitti vechi de peste 500 de ani, cele mai incredibile monumente, cum ar fi podul Rialto sau Scala Contarini del bovolo, și o scară incredibilă care arată ca turnul înclinat din Pisa, toate vor fi prezente în The Magic of VENICE Virtual Tour.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.