Copiii din cadrul serviciului de asistență stradal au primit cadouri în ajun de Anul Nou

BeFunky-collage

În ajun de Anul Nou, se întâmplă minuni, fiecare copil, își primește cadoul său de la Moș Crăciun. Pentru copiii din cadrul Serviciului Asistenței Stradale Moș Crăciun a venit pe motocicletă, însoțit de angajații Direcției pentru Protecția Copilului și a Primăriei Municipiului Chișinău.

Serviciul Asistență Stradală reprezintă un serviciu social de asigurare a bunăstării copilului aflat în situație de risc, cauzată de cerșit, vagabondaj, prostituție, consum de substanțe toxice, narcotice, psihotrope în rândul copiilor și combaterea fenomenelor enunțate. Beneficiarii serviciului sunt: copiii supuși violenței, copiii neglijați, copiii care practică vagabondajul, copiii lipsiți de grija părintească, care trăiesc în stradă, au fugit sau au fost alungați de acasă.

Instituția este frecventată zilnic de către cinci copii, în timp ce la evidență se află 40 de minori care au revenit în familii sau la instituțiile rezidențiale. Serviciul Asistență Stradală din capitală (str. Miron Costin, 19/1), care activa doar pe timp de zi, va presta servicii de plasament beneficiarilor și pe timp de noapte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente