Generalul lui Dodon a fost demis de șefa statului „din cauza mai multor probleme”

Ilie Gulca
31/12/2020
Iaroslav Martin (în dreapta). Foto: moldpres.md

Directorul Serviciului de Protecţie și Pază de Stat, Iaroslav Martin, a fost revocat de șefa statului, Maia Sandu, „din cauza mai multor probleme”. Aceasta a invocat că Martin este vizat în cadrul unei anchete. Șefa statului a detaliat că cel care va asigura interimatul funcției este Vasile Popa, numit director adjunct al acestui serviciu. 

Iaroslav Martin a fost instalat în funcția de director al Serviciului de Protecție și Pază de Stat la 25 iunie 2019, după căderea guvernului Filip, prin decretul fostului președinte Igor Dodon. Decretul acestuia a urmat după ce serviciul respectiv a fost trecut printr-o decizie a Parlamentului din subordinea Guvernului în cea a președintelui Republicii Moldova.

În martie 2020, Dodon i-a conferit lui Martin gradul special de general-maior al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat. Între iunie 2019 și noiembrie 2020, perioada în care s-a aflat în subordinea președintelui Dodon, Serviciului de Protecţie și Pază de Stat a fost folosit în interesele PSRM.  

Ilie Gulca
31/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii