fbpx

Noua tulpină de coronavirus identificată de britanici a ajuns în China. Primul caz raportat

China a înregistrat primul caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus care se răspândește rapid în Marea Britanie, anunță Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Țările din întreaga lume au întrerupt legăturile de călătorie cu Marea Britanie pentru a opri răspândirea noii mutații, despre care oamenii de știință spun că este cu până la 70% mai contagioasă decât virusul original, notează Reuters, citat de digi24.ro.

Tulpina nouă de Covid-19 a fost detectată la o tânără de 23 de ani care a revenit recent în China din Marea Britanie. Ea a fost testată pozitiv pe 14 decembrie, la Shanghai. Cazul reprezintă o mare amenințare pentru prevenirea și controlul COVID-19 în China, sunt de părere experții în domeniul sănătății ai CDC.

Cercetătorii au efectuat o analiză a pacientei pe 24 decembrie și au descoperit că tulpina cu care s-a infectat este o variantă cunoscută sub numele de „VUI202012 / 01”. Tulpina include o mutație genetică care, în teorie, ar putea duce la răspândirea COVID-19 mult mai ușor între oameni.

China va suspenda zborurile directe către și dinspre Marea Britanie pe o perioadă nedeterminată, a declarat săptămâna trecută un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Pacienta din Shanghai a fost transferată la o instituție medicală și în prezent se află în carantină, sub supraveghere. Medicii au început o anchetă epidemiologică pentru a identifica toate contactele directe.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button