image
Sursa foto: Getty Images

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea a 3.000 de bombe inteligente către Arabia Saudită

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea potenţială a 3.000 de bombe inteligente către Arabia Saudită, un contract în valoare de 290 de milioane de dolari, conform Pentagonului, informează Agerpres.

Decizia survine în ultimele zile ale mandatului preşedintelui Donald Trump. Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a promis să oprească vânzările de arme spre Arabia Saudită, cel mai mare cumpărător de arme americane din Orientul Mijlociu, într-o încercare de a presa Riadul să pună capăt războiului din Yemen care a cauzat cea mai gravă criză umanitară din lume.

Pachetul va include 3.000 de bombe ghidate de calibru mic SDB I (Small Diameter Bomb), containere, echipament de sprijin şi asistenţă tehnică, a precizat Pentagonul.

„Vânzarea propusă va îmbunătăţi capacitatea Arabiei Saudite de a răspunde ameninţărilor actuale şi viitoare prin creşterea stocurilor sale de muniţii aer-sol cu rază lungă de acţiune, de mare precizie”, conform unui comunicat al Pentagonului.

Agenţia pentru cooperare privind securitatea apărării a Departamentului Apărării a notificat marţi Congresul despre posibila tranzacţie. În pofida aprobării Departamentului de Stat, notificarea nu înseamnă că un contract a fost semnat sau că negocierile s-au încheiat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: