Petiție online: Aproape o mie de persoane au semnat pentru anularea deciziei ce permite împușcarea animalelor fără adăpost, la Bobieca

Mai mulți internauți au inițiat, ieri, o petiție care cere anularea deciziei cu privire la „reglarea numerica” prin împușcare a câinilor și pisicilor din stradă. Asta după ce pe rețelele de socializare a apărut o decizie precum Consilierii locali din satul Bobieca, raionul Hîncești, au decis ca pisicile și câinii fără adăpost și alte vietăți să fie împușcate.

Foto: petitieonline.com

„Noi cerem anularea Deciziei nr. 5/24 al Consiliului Comunei Bobeica, Raionul Hancești cu privire la reglarea numerica a animalelor de prada daunatoare. Conform paragrafului 1 si 2 Consiliul Comunei Bobeica permite împușcarea câinilor, pisicilor, coțofenelor și ciorilor grive începând cu 1 Ianuarie 2021. Aceasta se va efectua zilnic de către grupuri de până la 15 vinători.

În timp ce voluntarii luptă cu animalele din stradă sterilizând-le prin folosirea resurselor propii si donatiilor cetățenilor de rând, comuna Bobeica prefără să depună 0 efort în rezolvarea umană a problemei animalelor fără adăpost. Aceasta nu doar că ramâne indiferentă la propunerile voluntarilor de a captura-steriliza-elibera animalele, dar și decide să ignore legea cu privire la protectia animalelor, si să permită împușcarea câinilor și pisicilor indiferent de comportament și vârstă”, se menționează în textul petiției.

Conform documentului, hotărârea a fost luată de comun acord de toți cei șapte aleși locali în data de 16 decembrie, iar cadavrele animalelor vor fi îngropate.

Decizia ar intra în vigoare din 1 ianuarie 2021 și este valabilă pe parcursul anului viitor pe teritoriul comunei Bobeica.


Pub