(video) Colete cu droguri trimise din Moldova în UE: Afacerea pusă pe „lockdown” de polițiști, după ce au reținut organizatorii

Patru bărbați originari din Tighina cu vârstele cuprinse între 19 și 39 de ani au fost prinși de către Poliția Capitalei și Procuratură. Bărbații transportau substanțe narcotice și psihotrope în proporții deosebit de mari peste hotarele țării.

Persoanele au fost documentate de către forțele de ordine pe parcursul a 6 luni de zile, perioadă în care au fost acumulate probe concludente în privința lor.

În urma înfăptuirii măsurilor speciale de investigații au fost acumulate date despre indivizii implicați în punerea în circulație ilegală a drogurilor, transportarea și distribuirea substanțe narcotice și psihotrope în proporții deosebit de mari inclusiv peste hotarele țării.

În urma măsurilor special de investigații întreprinse, pe data de 16 decembrie a fost reținut unul dintre suspecți, în raionul Anenii Noi, asupra căruia a fost depistat un colet în care era camuflată o substană mărunțită de culoare alba asemănătoare ,,PVP-ului “.

Din informațiile acumulate a fost stabilit că coletul urma să fie transmis cu o rută ocazională internațională spre Slovenia, unde urma să fie ridicat de către alt membru al grupării.

Pachetul cu droguri a fost ridicat, sigilat și expediat la CTJ-EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

Unul din membrii grupării a fost identificat și este cercetat penal în stare de libertate.

Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată de către forțele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea stabilirii şi reţinerii celorlalte persoane complice la săvârşirea infracţiunii date.


Pub