(video) „Fantaziori politici”. Dodon comentează scenariul declanșării anticipatelor prin demisia benevolă a deputaților

Președintele Partidului Socialiștilor din Moldova respinge scenariul privind declanșarea alegerilor parlamentare anticipate prin demisia tuturor deputaților din actualul legislativ. Declarația a fost făcută imediat după desfășurarea Congresului Partidului.

„Unii deputați din opoziție, din echipa actualului președinte, sunt „fantaziori politici”. Ei cred că așa se poate de scris Constituția pe genunchi și mulți dintre ei văd că iau exemplu de la cei cu care a fost în coaliție Maia Sandu de la Plahotniuc, care cred că se poate de jucat astfel cu Constituția. În Constituție este indicat expres ce trebuie să se întâmple.

Guvernul și-a dat demisia, este hotărârea Curții Constituționale din august, anul curent, care spune că, indiferent de rezultatele consultărilor cu fracțiunile parlamentare, președintele țării este obligat să înainteze candidatul la funcția de prim-ministru. Nu merge varianta aceasta. Sau mergi la uzurparea Constituției. Primul act al actualului președinte. Lasă să înainteze candidat. dacă nu s-a votat prim-ministru de două ori, în decurs de 45 de zile, mergeți la alegeri parlamentare anticipate.

Vom vota noi sau nu? Cel mai probabil – nu. Dar să vedem pe cine înaintează. De aceea, ceea ce spun unii deputați și încearcă să jongleze și cred că, dacă suntem oameni serioși, dar noi suntem oameni serioși, trebuie să mergem conform Constituției”, a declarat Dodon.

„Toți 101 deputați care sunt acum și restul toți care sunt pe liste, pentru că dacă un deputat își dă demisia, vine următorul din urmă. Adică trebuie toți 101, plus încă 500 de potențiali candidați de la toate partidele, aberații”, a comentat Dodon.


Pub