(video) Andrei Neguța, încătușat la Judecătoria Ciocana: Problema nu este la mine

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a făcut astăzi primele declarații pentru presă, în cadrul sediului Judecătoriei Ciocana. Rugat să comenteze acuzațiile care i se aduc, Neguța a menționat că problema nu este la el și nu este implicat în dosar.

Foto: colaj

„Nu comentez, ancheta merge. Nu am fost implicat, nu este problema la mine”, a declarat Neguța.

Procurorii PCCOCS astăzi l-au pus sub învinuire pe fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă.

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) solicită aplicarea mandatului de arestare preventivă pe numele său pentru un termen de 30 de zile.

Fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă s-a prezentat pe 28 decembrie împreună cu avocații săi, în fața procurorilor PCCOCS unde a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante.

În același dosar, anterior a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la începutul lunii decembrie la postul vamal Palanca cu mai multe cutii cu anabolizante, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

În urma intentării unui dosar penal pe acest caz, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță, a fost revocat din funcție, printr-o decizie adoptată de Guvern.


Pub