(video) Ultima oră! Andrei Neguța, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana a dictat astăzi această decizie, deși procurorii PCCOCS au cerut menținerea acestuia în izolator.

Foto: colaj

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a făcut astăzi primele declarații pentru presă, în cadrul sediului Judecătoriei Ciocana. Rugat să comenteze acuzațiile care i se aduc, Neguța a menționat că problema nu este la el și nu este implicat în dosar.

Procurorii PCCOCS astăzi l-au pus sub învinuire pe fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă.

Fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă s-a prezentat pe 28 decembrie împreună cu avocații săi, în fața procurorilor PCCOCS unde a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante.

În același dosar, anterior a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la începutul lunii decembrie la postul vamal Palanca cu mai multe cutii cu anabolizante, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

În urma intentării unui dosar penal pe acest caz, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță, a fost revocat din funcție, printr-o decizie adoptată de Guvern.


Pub