Igor Dodon: Să nu stea ca struțul, cu capul în nisip. Sunt 64 de deputați, fără noi. Mulți dintre ei vor vota Guvernul Maiei Sandu

Demisia Guvernului este o dovadă de maturitate politică și pentru a nu fi acuzați că sabotează munca noului președinte de țară. Declarația aparține fostului șef de stat, Igor Dodon, reales astăzi președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și a fost făcută la o Ediție Specială de la Primul în Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Să nu stea cu capul în nisip, ca struțul, pentru că este timpul să se apuce de muncă. Noi suntem 37 de deputați, ei mai au 64 de deputați pe care pot să-i convingă să voteze un Guvern și să-și asume responsabilitatea și să gestioneze procesele. Sunt sigur că mulți vor vota un Guvern, pentru că ei nu vor alegeri anticipate. Ulterior, acest Guvern se duce în demisie și în 2021 oricum să fie alegeri anticipate parlamentare”, a declarat Igor Dodon.

Cât despre un eventual sprijin oferit pentru candidatura altei fracțiuni la funcția de prim-ministru, liderul PSRM a spus că nu se va întâmpla așa ceva, așa cum socialiștii nu vor intra în vreo coaliție în actualul Parlament.

„Noi nu intrăm în coaliție cu nimeni în acest Parlament. Noi avem candidaturi suficiente la funcția de premier, dar acestea vor fi înaintate doar după alegerile parlamentare anticipate”, a spus Dodon.

Fostul șef de stat a explicat și de ce, în opinia sa, a pierdut alegerile prezidențiale din 15 noiembrie: „Implicarea ambasadorilor, unora, în procesul electoral în mod direct și vădit, în plus transportarea organizată a alegătorilor din diasporă. S-a jucat dur și cu resurse enorme. Politic, încă urmează să fie achitată această notă de plată”, a mai adăugat Igor Dodon.

Republica Moldova a intrat în impas politic, după ce premierul Ion Chicu a anunțat că demisionează, iar din 1 ianuarie nu va mai asigura nici interimatul funcției.

În consecință, Maia Sandu s-a văzut nevoită să demareze consultări cu reprezentanți ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, PAS, Platforma DA, Partidului Democrat, Partidului Şor și Pro-Moldova.

După consultări, președinta Maia Sandu, a declarat că va veni în câteva zile cu soluția, așa cum o vede ea, întrucât deputații nu au declarat că ar avea creată vreo majoritate și toate fracțiunile au pledat, cu unele diferențe, că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.


Pub