15:59:16 29.03.2024
Stiri

Imagini greu de privit din Croația după cutremurele puternice. Sute de soldați trimiși la locul dezastrului caută răniți sub dărâmături

Actualitate 30.12.2020 13:42 Vizualizări1774 Autor: Ziarul National
Imagini greu de privit din Croația după cutremurele puternice. Sute de soldați trimiși la locul dezastrului caută răniți sub dărâmături


Alte două cutremure de putere medie - 4,9 și 4,6 - au zguduit Croația astăzi, la o zi după seismul de magnitudine 6,4 care a lovit țara ieri și a provocat moartea a cel puțin șapte oameni. Eforturile de identificare și salvare a eventualelor victime au continuat și peste noapte.

Cele mai mari pagube sunt la Petrinja, unde mai multe case au fost fie distruse, fie grav afectate de seism. De asemenea este întreruptă alimentarea cu apă și energie electrică.

Sute de soldaţi au fost trimişi la locul dezastrului, unde au ajuns președintele și premierul Croației. Până acum sub dărâmături au fost găsiți doi morți. Unul dintre ei este un copil de 12 ani. Sunt însă și câteva zeci de răniți.

Afectată serios este şi o altă localitate din apropiere, al cărei spital nu mai poate fi folosit din cauza distrugerilor masive. Pompierii au evacuat pacienții și au scos toate echipamentele medicale.

Seismul s-a simţit intens în capitala Zagreb, unde mai multe persoane au fost rănite şi unde a fost afectat sediul Ministerului Apărării.

Unda de șoc a fost resimțită până în Serbia, Bosnia Herţegovina, Austria, Germania sau Cehia. În Slovacia, Parlamentul și-a suspendat ședința din cauza cutremurului, iar o centrală nucleară și-a încetat activitatea ca măsură de precauție. Și România apare pe lista statelor unde a ajuns unda de șoc.

Reacţii au venit rapid din partea preşedinţilor Comisiei Europene şi Consiliului European, care s-au declarat pregătiţi să ajute Croaţia. Președintele Klaus Iohannis a declarat că România e pregătită să acorde ajutorul necesar Croației, transmite digi24.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md