08:22:11 19.04.2024
Stiri

Deputații Platformei „Pentru Moldova” au asigurat cu calculatoare clasa de informatică a gimnaziului din satul Zgurița, raionul Drochia

Actualitate 30.12.2020 14:33 Vizualizări1237 Autor: Ziarul National
Deputații Platformei „Pentru Moldova” au asigurat cu calculatoare clasa de informatică a gimnaziului din satul Zgurița, raionul Drochia


Clasa de informatică a gimnaziului din satul Zgurița, raionul Drochia, a fost dodată cu 10 calculatoare noi, oferite în dar instituției de către deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova”. Deputații Corneliu Padnevici și Sergiu Sîrbu au transmis lotul de computere, în cadrul unei vizite pe care au efectuat-o recent la gimnaziu, se arată într-un comunicat de presă.

„Este regretabil că elevii din satul Zgurița lucrau până acum la calculatoare foarte vechi și nimeni niciodată nu s-a gândit la ei. Noi, deputații platformei ”Pentru Moldova” încercăm să ne distanțăm de luptele politice, care se dau de către partidele din Parlament și să realizăm cât mai multe proiecte bune. Pentru astfel de proiecte vom continua să căutăm investiții și să ajutăm oamenii”, a declarat deputatul Sergiu Sîrbu, în discuțiile cu pedagogii.

„În această perioadă complicată pentru țară, în care pandemia practic a schimbat abordare în învățământ, am considerat necesar să ajut constant instituțiile de învățământ. Din discuțiile anterioare cu administrația gimnaziului, am aflat că instituția necesită calculatoare noi, care să îmbunătățească procesul de studii”, a adăugat deputatul ales pe circumscripția nr. 6 din Drochia, Donduşeni şiSoroca, Corneliu Padnevici.

În același timp, Corneliu Padnevici a subliniat că, în calitate de deputat ales pe circumscripție, a asigurat implementarea unui șir de proiecte necesare pentru localități. Pentru anul 2021, Corneliu Padnevici a reușit să obțină, prin amendamentul propus la legea bugetului, investiții importante și pentru satul Zgurița.

Urmare a investiției bugetare, asigurată prin amendamentul deputatului Platformei ”Pentru Moldova”, în 2021, locuitorii din Zgurița se vor putea bucura de un drum reparat. La fel vor fi alocați 500 de mii de lei pentru reparația grădiniței din localitate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md