(foto) Tomm Reviews, despre cea mai bună plăcintărie din Chișinău. Care-i secretul legendarelor plăcinte de pe Dosoftei 53

My Post (15)

Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

Bănuiesc că fiecare chișinăuian căruia îi place bunișorul a trecut cel puțin o singură dată pe la „Plăcintăria Ștefănița”. Sunt clientul lor fidel de ani de zile și niciodată nu am rămas dezamăgit de calitatea și gustul plăcintelor. Mereu retrăiesc emoțiile din copilărie și îmi amintesc de gustul plăcintelor pe care le făcea bunica mea.

Astăzi nu va fi un review clasic, ci o mulțumire pentru activitatea de ani de zile a acestei plăcintării. Prima oară am gustat din aceste plăcinte când eram copil mic, a fost în pauza unui spectacol de la Teatrul de Operă și Balet, nici nu mai țin minte cine a evoluat în acea seară pe scenă.

În schimb țin minte gustul acelei plăcinte cu vișine pe care am devorat-o într-o secundă. Pe atunci, „Plăcintăria Ștefănița” avea sediul în incinta Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Anul acesta, Crăciunul l-am sărbătorit, având pe masă aceste plăcinte îndrăgite de tot orașul.

În toată treaba asta minunată există, însă, câteva lucruri care mă nemulțumesc puțin:
# plăcintele trebuie mereu comandate din timp. Nu poți veni în orice moment pentru a cumpăra plăcinte, riști să pleci cu nimic. Așa a fost când am venit să preiau comanda. Toate rafturile erau goale. Oamenii care veneau fără comenzi prealabile plecau triști acasă;
# cutia în care sunt ambalate plăcintele este incomodă de dus, în cazul în care sunteți pe jos. Din câte se pare, proprietarii nu-și prea bat capul cu brandingul. Țin minte că acum câțiva ani plăcintele erau ambalate în cutii de la „Bucuria”. Acum au cutii cu logoul companiei;
# am comandat plăcinte cu brânză și verdeață, varză, vișine, măr și bostan. Plăcintele dulci și cele sărate erau ambalate într-o cutie. Probabil, ar fi mult mai comod pentru clienți dacă plăcintele sărate ar fi ambalate separat de cele dulci, într-o altă cutie, de exemplu. Eu aș fi de acord să achit costul unei cutii suplimentare.

# Plăcintă cu brânză

# Plăcintă cu dovleac

# Plăcintă cu vișine

# Plăcintă cu mere

# Plăcintă cu varză

# Prețurile

Nu voi descrie fiecare plăcintă în parte, pentru că toate sunt foarte delicioase, chiar și cea cu varză, pe care nu o îndrăgeam în copilărie.

Fiți atenți la cea cu vișine, pentru că poate conține sâmburi. Dacă în rândurile cititorilor mei sunt oameni care nu au gustat din aceste plăcinte, atunci vă îndemn să o faceți.

Vă doresc sărbători fericite alături de cei dragi și un an nou cât mai prosper pentru toți!


***

Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente