Fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

images_cms-image-000107352
Foto: tv8

Fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Demersul procurorilor a fost admis parțial de magistrații de la Judecătoria sectorului Ciocana.

Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabanda cu anabolizante.

Andrei Neguța a pledat nevinovat, cu menținerea declarațiilor date în calitate de bănuit.

Într-un comunicat de presă, PCCOCS menționează că, la moment, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare, iar în privința celui de-al patrulea învinuit – fost ambasador, astăzi, urmează să se pronunțe judecătorul de instrucție.

Investigațiile pe acest caz continuă întru stabilirea tuturor făptuitorilor, cu individualizarea acțiunilor și circumstanțelor faptei, precum și identificarea premiselor care au generat și au permis comiterea fărădelegilor.

Pentru astfel de infracțiuni legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.

Amintim că, anterior, deputatul Platformei DA Chiril Moțpan a anunțat în cadrul unui briefing de presă că schema cu anabolizante îl vizează direct pe ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente