(video) După trei ani de muncă şi 200 de dolari investiți, un tânăr din Ghana se poate bucura de propriul “automobil”

Nu ar trebuie să râdem pentru că este totuşi o realizare, reieşind din condiţii şi posibilităţi. Un adolescent din statul african Ghana, pe nume Kelvin, şi-a construit un automobil cu mâinile proprii, literalmente din ceea ce a găsit la cel mai apropiat depozit de deșeuri, investind pentru asta trei ani din viaţă şi suma de bani discretă (pentru noi) de 200 de dolari americani.

Părinții lui Kelvin (o familie săracă dintr-o suburbie a capitalei Accra) au povestit că băiatului lor îi plăcea întotdeauna să se joace cu diferite bucăţi de fier. În copilărie, drept ocupaţie, prefera să facă din materiale improvizate în principal avioane de jucărie și elicoptere. Iar odată cu apariţia acestei maşini ei pur şi simplu au început să se îngrijoreze, căci pentru prima dată a urcat la volan fără ca tutorii să ştie.

Adolescentul a avut nevoie de aproximativ trei ani pentru a-şi realiza visul. Vehiculul se bazează pe un cadru tubular, suspensia este colectată din piese de la motociclete vechi, iar motorul este de asemenea de la o motocicletă. Drept panouri de caroserie a folosit unele de pe vechi containere. Interesant este că a putut amenaja chiar şi nişte portiere de tip “gullwing”, dar şi o aripă spate masivă.

Unele piese au trebuit cumpărate şi acesta a fost în mare parte motivul pentru care a durat atât de mult asamblarea. Conform calculelor personale a irosit în total, câte puţin, aproximativ 200 de dolari SUA.

Autorul reportajului dă asigură că nu s-a întâlnit niciodată în călătoriile sale cu așa ceva și consideră povestea lui Kelvin un exemplu excelent despre cum să îţi realizezi visele chiar dacă nu ai mari posibilităţi.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-visul-din-copilarie-devenit-realitate-iata-ce-supercar-si-construit-un-african/

Cmentariile sunt închise