/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Agricultorii vor reveni la proteste după sărbători. „Noi ne întoarcem înapoi”

missing
30 decembrie 2020, ora 20:20

Pleacă, dar nu renunță! Agricultorii, care au protestat aproape o lună în fața Parlamentului și a Guvernului, astăzi, și-au pornit tractoarele și au făcut cale întoarsă, spre casă. Totuși, protestatarii susțin că nu se dau bătuți, deoarece încă nu au obținut ceea ce și-au dorit, așa că intenționează să revină în centrul Capitalei, cu forțe noi, dar deja după sărbători.

După ce au protestat timp de câteva săptămâni bune în fața Guvernului și a Parlamentului Republicii Moldova, agricultorii au decis, azi, să meargă pe la casele lor. Aceștia s-au adunat cu toții în fața Guvernului, unde s-au aplaudat reciproc și și-au urat Sărbători Fericite!

Totuși, agricultorii susțin că, deși pleacă, nu au renunțat și urmează să se întoarcă, în aceiași componență, dar deja – după sărbători, pentru că majoritatea parlamentarilor sunt în vacanță și nu au cu cine discuta.

SERGIU STEFANCO, REPREZENTANT AL AGRICULTORILOR, CĂUȘENI: „Nu am obținut ceea ce am dorit, am obținut câte puțin din ce s-a putut negocia și s-a putut prin diferite constrângeri, ajunge. Noi plecăm până la momentul în care o să avem cu cine discuta, inclusiv și în acest guvern. La moment, n-o să vă spun exact când o să ne întoarcem, dar imediat ce o să vedem că problemele noastre nu se soluționează, o să ieșim în stradă. Cred că o să fie după sărbători”.

Reprezentantul agricultorilor din raionul Căușeni susține că singurul lucru pozitiv la care s-a ajuns, este întâlnirea cu noua președintă, Maia Sandu.

„S-a convenit la niște momente inclusiv cu repartizarea acestei donații din partea României și dumneaei ne-a transmis că a solicitat suport, inclusiv financiar și de tot genul pentru agricultori, suport extern”.

Alți agricultori au spus că sunt gata să revină la protest în orice moment.

MIHAIL BOBICOV, AGRICULTOR: „Noi ne întoarcem înapoi, ne întoarcem la lucru”.

Și acesta a spus că este mulțumit de întâlnirea cu Maia Sandu.

MIHAIL BOBICOV, AGRICULTOR: „Discuția a fost destul de sinceră”.

Agricultorii au fost însoțiți de reprezentanții poliției, care le-au arătat pe unde să meargă, pentru a nu forma ambuteiaje prin oraș.

Agricultorii au părăsit orașul în coloană, fiind însoțiți de mașinile de poliție

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram