/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Ion Chicu susține că i-a spus Maiei Sandu că nu va asigura interimatul încă pe 4 decembrie

missing
30 decembrie 2020, ora 21:22

Premierul Ion Chicu, care și-a anunțat demisia, spune că a anunțat-o pe Maia Sandu despre faptul că nu va asigura interimatul funcției încă de la începutul lunii decembrie curent. 

„În discuția de pe 4 decembrie, i-am comunicat președintelui țării, pe atunci ales, că dacă dumneaei alege demisia Guvernului ca opțiune pentru dizolvarea Parlamentului, nu voi asigura interimatul. Dumneaei știe acest lucru încă de pe 4 decembrie și îmi este cam stranie reacția și etichetările din ultimele zile ale dumneaei și a colegilor ei. Încă de pe 4 decembrie am spus că nu voi asigura interimatul, pentru că această cale de dizolvare a Parlamentului este una legală, dar are riscuri. Nu este cea mai recomandată”, a declarat Ion Chicu în cadrul unei emisiuni la TVR.

Totodată, acesta adăugat că i-a recomandat președintei Republicii Moldova o altă metodă de dizolvarea a Parlamentului: „Cea mai recomandată cale pe care i-am comunicat-o este a doua, ca Parlamentul timp de 90 de zile să nu aprobe legi”.

Amintim că miercuri, 23 decembrie, Chicu a anunțat demisia Guvernului. Ulterior, a menționat că va asigura interimatul până la sfârșitul anului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram