‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProtestele fermierilor se amână. Tractoarele sunt scoase din Piața Marii Adunări Naționale

Protestele fermierilor se amână. Tractoarele sunt scoase din Piața Marii Adunări Naționale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agricultorii care au venit cu tractoarele la Chișinău și au protestat mai multe săptămâni în șir, își retrag tractoarelele parcate în fața Guvernului și Parlamentului. Cel puțin despre aceasta au anunțat organizatorii protestelor.

Acest lucru se întâmplă după ce în seara zilei de marți, 29 decembrie, reprezentanții fermierilor au avut o întâlnire cu Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova. După întrevedere, aceștia au declarat că sunt optimişti şi speră că vor obţine ajutorul de care au nevoie. 

„Am identificat în cadrul discuțiilor unele soluții, referitor la distribuirea motorinei care a fost donată de către Guvernul României. Totodată, am fost informați că s-au înaintat solicitări către mai multe țări, inclusiv UE, Polonia, România ca să putem primi orice tip de suport pentru a depăși problemele cu care se confruntă agricultorii. În perioada imediat următoare, vor fi inițiate discuții cu Guvernatorul Băncii Naționale, reprezentanții băncilor comerciale pentru a beneficia de credite preferențiale cu o dobândă mai scăzută pe o perioadă de 5 ani, cu o perioadă de grație de 12 luni și cu condiția ca atunci când vom avea un Guvern funcțional să primim compensații pentru ca să diminuăm povara financiară”, a declarat, pentru Agrobiznes, Sergiu Stefanco.

Amintim că, la începutul lunii decembrie, fermieri din mai multe raioane au ieșit în stradă pentru a le cere autorităților să nu majoreze cota TVA în agricultură de la 8 la 12% și să le fie oferite compensații pentru pagubele produse de secetă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›