image
Sursa foto: captură video

Momentul în care un șofer e la un pas să ia pe capotă un inspector de patrulare, apoi sare la bătaie la polițiști (VIDEO)

Șoferul unui Maserati a fost la un pas să ia pe capotă un inspector de patrulare, după ce a ignorat indicațiile acestuia. Totul s-a întâmplat în această seară, la intersecţia străzilor Bucureşti şi Ciuflea din capitală.

Potrivit poliției, conducătorul mijlocului de transport a ignorat intenționat regulile de circulație rutieră, punând în pericol participanții la trafic, dar și sănătatea polițistului care se afla în intersecție la fluidizarea traficului rutier.

„Fiind somat să oprească, șoferul a început să manifeste un comportament extrem de agresiv față de polițistul care se afla în exercițiul funcțiunii. La nenumărate atenționări de a-și înceta acțiunile, acesta evita să se supună cerințelor legale ale agentului de poliție. Pe lângă comportamentul manifestat, conducătorul auto a distrus mijloacele speciale din dotarea polițistului”, se spune într-un comunicat al IGP.

Șoferul a fost escortat la Inspectoratul de poliție Centru pentru documentare.

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal care urmează a fi examinat prin prisma art. 349 din Codul penal al Republicii Moldova, "Amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere". Conform legii penale persoana vinovată de comiterea acestei infracțiuni riscă amendă până la 67 500 lei sau pedeapsă cu închisoarea de până la 2 ani.

La fel, au fost ridicate imaginile video de pe camerele de supraveghere care urmează a fi folosite drept material probatoriu pe caz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: