image
Sursa foto: Agerpres

Președintele României, Klaus Iohannis, vine astăzi la Chișinău

Klaus Iohannis vine astăzi la Chișinău, la invitația președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Potrivit agendei președintelui României, ceremonia primirii oficiale la Președinția Republicii Moldova va avea loc la 11.30, fiind urmată de convorbiri tête-à-tête, la 11.45. Ulterior, vor avea loc convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegații, la 12.30, acestea fiind urmate de declarații comune de presă, la ora 13.05.

În cadrul vizitei vor fi abordate aspecte referitoare la sprijinul României pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova.

Cei doi președinți urmează să adopte o Declarație comună prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral, „reafirmând relația specială dintre București și Chișinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele democratice necesare în acest sens”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: