image
Sursa foto: captură video

Primarul orașului Sângerei, pe patul de spital, după ce s-a infectat cu Covid: „Virusul e imprevizibil; Mă sufoc”

Primarul orașului Sângerei, Arcadie Covaliov, luptă pe patul de spital pentru a face față complicațiilor pe care le are din cauza virusului Covid-19. Edilul a făcut un live pe pagina sa de facebook în care povestește detalii despre starea sa de sănătate și îndeamnă oamenii să se protejeze de virus.

„Vreau să mă audă toată lumea în calitate de pacient. Acest virus este ugicător, și dacă prin intermediul mesajului meu voi putea salva măcar o viață. Acum nu sunt primar, sunt pacient. Am ascultat sfatul medicilor și am început tratamentul la domiciliu, am făcut cheltuileli considerabile, personale. Opt zile m-am tratat acasă, până pe data de 15, iar pe data de 18 mi s-a arătat că plămânii sunt curați. Pe data de 24 când am făcut repetat arăta pneumonie bilaterală. Unii cunoscuți medici mi-au spus să continui acasă tratamentul cu pastile pentru că nici nu-i bilaterală, ci doar pe partea dreaptă. Primele opt zile m-am consultat cu colegii de la Spitalul Republican. Când le-am trimis analizele mele online, mi s-a spus că urgent trebuie să mă interneze. Am fost transferat cu probleme, șeful de la salvare nu a vrut să mă transfere. Sunt la oxigen de sâmbătă, mă înăduș. Totuși e tare imprevizibilă boala asta! Aveți mare grijă de voi”, a declarat Arcadie Covalioc în live-ul său.

Primarul a venit și cu o adresare către președintele ales Maia Sandu, pentru a face schimbări urgente în sistemul medical.

„Rog președintele ales, Doamna Maia Sandu să vină cu propuneri concrete împreună cu consilierii pentru a face ordine în sistemul sanitar și pentru a salva viețile oamenilor”, a mai declarat edilul.

În Republica Moldova, bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 141.924, de la începutul pandemiei, conform datelor oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Din numărul total, 127.813 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 2.909 au decedat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: