image
Sursa foto: Jurnal.md

Guvernul neagă că ar fi dat undă verde importului de medicamente neautorizate

Executivul respinge acuzațiile lansate de deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, precum că ar fi aprobat, pe ultima sută de metri, a aprobat o decizie privind importul medicamentelor neautorizate.

„Prin astfel de declarații, deputatul conștient dezinformează opinia publică. Executivul nu a aprobat asemenea hotărâre de Guvern. Este regretabilă lipsa de responsabilitatea a alesului poporului și cerem să dezinformeze asemenea interpretări”, se spune în declarația Guvernului.

Precizăm că, potrivit lui Liviu Vovc, schema de import a medicamentelor neautorizate a fost inclusă pe ascuns într-o Hotărâre de Guvern, iar denumirea proiectului hotărârii nu dădea nimic de bănuit.

Anterior și Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova a solicitat factorilor de decizie să stopeze promulgarea modificărilor și completărilor la legislația farmaceutică operate de deputații PSRM-Șor.

Experții au avertizat opinia publică că aceste modificări se vor solda cu discreditarea sistemului farmaceutic și totodată prezintă un risc pentru sănătatea populației RM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: