Băuți la volan și furt din magazine: Cum trei moldoveni au ajuns să fie expulzați din Estonia

Angajații prefecturii Põhja-Tallinn din cadrul comisiei de poliție și grăniceri au emis instrucțiuni de expulzare din Estonia pe numele a trei moldoveni, în perioada 24 decembrie - 27 decembrie, scrie Delfi.

Foto: rus.delfi.ee

Este vorba despre o cetățeană a Republicii Moldova, în vârstă de 21 de ani, care a încercat să fure dintr-un magazin alimentar. Viza de tip D a acesteia nu era validă. Tânăra a primit interdicție de a intra în Estonia pe o perioadă de 6 luni.

Un alt cetățean al Republicii Moldova, de 20 de ani, la 26 decembrie, a fost surprins la volan în timp ce era în stare de ebrietate, iar gradul de alcoolemie a presupus tragerea acestuia la răspundere penală. În plus, bărbatul se afla deja în Estonia timp de 53 de zile fără vreun temei legal. Moldovenului i s-a ordonat să părăsească Estonia cu interdicția de intrare timp de trei ani.

Un alt cetățean moldovean, în vârstă de 18 ani, aflat în calitate de pasager al aceleiași mașini, i-a fost anulată viza înainte de termen pentru că a refuzat să coopereze cu poliția. De asemenea, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul estonian timp de 6 luni.


Pub